Reconeixement i mitjans locals

Article publicat a Mèdia.cat

Els mitjans locals de comunicació són mitjans lligats a la realitat local, són notícies que no trobes enlloc més i que fan una funció de cohesió veïnal i comunitària important.

Els mitjans de comunicació local són sovint impulsats per entitats que tenen un objectiu social més que econòmic i que tenen anys d’història a les seves planes, a les seves pantalles, a les seves ones.

Els mitjans locals comuniquen allò que viuen i veuen des de la voluntat, des de la militància local, des del voluntariat comunicatiu. Són escoles de formació de noves i nous periodistes. Són espais de comunicació transversal, des de la història a l’actualitat. Són espais de recuperació i coneixement i reconeixement local.

Al meu poble Crònica de la vida d’Esplugues ha fet 75 anys. Ho fa amb les dificultats que tenen la majoria de mitjans i les afegides a un mitjà en paper que depèn de les subscripcions i del treball totalment voluntari de les persones que el fan possible.

75 anys de cròniques, de dificultats, de suma d’esforços, de propostes de renovació, de centenars de persones compromeses, de milers de subscripcions. 75 anys de compromís amb el poble del que formen part, de compromís cívic i de compartir les diferents realitats viscudes.

Crònica de la Vida d’Esplugues ha fet 75 anys i suma tot això i molt més. L’ajuntament d’Esplugues va concedir els Premis Pont d’Esplugues el passat 3 de maig. El premi és “un reconeixement explícit i públic a les persones, col·lectius, entitats i empreses les accions de les quals destaquen en el seu àmbit o ajuden a prestigiar la ciutat d’Esplugues”. Els premis de comunicació van contemplar dues propostes finalistes: Crònica de la Vida d’Esplugues i Jordi Évole –que té el despatx de la productora al poble-. Endevineu per qui va ser el premi?

Indicatiu i simbòlic allò de voler ser ciutat i deixar enrere el poble, allò de menysprear lo local per accedir a allò global. Indicatiu i simbòlic que allò que forma part del teu ADN sigui sinònim de passat de moda, del desdeny i la desconsideració provinciana. Els nostres pobles i ciutats són plens de franquícies perquè és allò que alguns pensen que té consideració mundial, mentre allò que ens caracteritza s’oblida i es descuida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s